• Üdvözöljük a Gyermekruhaházban!

Characters minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház     HW Fashion gyermekdivat, gyerekruha és babaruha, gyerekruha webáruház     E-bound minőségi belga gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház     Dirkje minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház        Tricky Tracks belga gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház      Disney minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház     Emoi minőségi belga gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház        DJ-DutchJeans minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház    Kiti Watt minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház    Bianco Blu holland minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház      YO! minőségi gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház     Wenice minőségi török gyerekruha, gyermekruha és babaruha, gyerekruha webáruház

Kezelési útmutató a gyermekruhákhoz és babaruhákhoz - a Gyermekruhaház ajánlásával

Gyermekruha és babaruha kezelési és használati útmutató

 

A gyermekruházat (kiváló minőségű gyerekruha és babaruha) minőségének és állapotának (színe, formája) megőrzése érdekében kérjük a következő utasításokat szíveskedjenek betartani:

 

1.        A mosható gyerekruhákat és babaruhákat kifordítva tegyék a mosógépbe, figyelembe véve a megengedett hőfokot. A tiszta pamut gyerekruhákat és babaruhákat áztatás nélkül rövid programon mossuk, kímélő centrifugázást alkalmazva.

2.        A színes gyerekruhákat és babaruhákat első mosás alkalmával ajánlatos elkülönítve mosni, mert esetleg színtöbblet távozhat az anyagból.

3.        Kézi mosásnál dörzsölés nélkül mossuk a gyerekruhát és babaruhát.

4.        A zipzáras és tépőzáras gyerekruhákat és babaruhákat  mindig zárt állapotban kell mosni!

5.        Az erős centrifugálást és a forgótárcsás mosógép használatát kerülni kell.

6.        A címkén feltüntetett hőfoktól eltérni nem szabad, mert károsíthatja a gyerekruha anyagát.

7.        A gyapjú gyerekruhákat és babaruhákat kizárólag gyapjú mosószerrel mossuk, a mosógép kímélő programján.

8.        A mosószert, ill. az öblítőt mindig oldjuk fel tökéletesen a vízben, soha ne kerüljön koncentrált állapotban a gyerekruhára és babaruhára!

9.        A gyerekruhán és babaruhán lévő nyomott mintákat nem szabad vasalni!

10.      Lehetőség szerint a gyerekruhákat és babaruhákat mindig kifordítva vasaljuk.

11.     A gyerekruha szárítást, ha lehet mindig, szobahőmérsékleten végezzük naptól, sugárzó hőtől távol.

12.     A gyerekruha és babaruha anyagösszetételétől függően a deformálódás elkerülése érdekében, több ruhafajta csak fektetve, formára igazítva szárítható ( pl. tiszta pamut, tiszta gyapjú, poliamid anyagú gyermekruhák ).

 

 

A gyermekruhán és babaruhán található tisztítási jelölések

 

 

 

A jelképbe beírt számok mindig a megengedhető mosási hőmérsékletet jelzik. A kézjelzés csak a kézi mosást engedi, aminek maximális hőfoka 40 ºC. A jelkép alatti egy aláhúzás kíméletes, két aláhúzás nagyon kíméletes kezelésre utal. Az aláhúzás nélküli, de mosási hőfokkal ellátott jelölés, szokásos mosási műveletet jelent. Az áthúzott jelzés azt jelenti, hogy nem mosható.

 

 

A vegytisztítási jelölések a szakembereknek szólnak. Az otthoni tisztítás ezekben az esetekben nem megengedett, a ruhát tisztítóba kell vinni.

 

 

Fehérítés jelölése:

üres háromszög esetén:  bármilyen fehérítőszer alkalmazható

csíkozott háromszög esetén, csak klórmentes fehérítő alkalmazható

áthúzott háromszög esetén fehérítő használata tilos!

 

 

Dobos szárítás jelölése:

 

Egypont: 50ºC

Kétpont: 70ºC

Áthúzott jelzésnél a dobos szárítás nem megengedett.

 

 

Vasalási jelzések:

 

Egy pont:      110ºC

Két pont:       150ºC

Három pont:  200ºC

Az áthúzott jelzés azt jelenti, hogy nem vasalható. Az előírt hőfokot soha nem szabad túllépni, mert kárt tehet a ruha anyagában!